PVC prozori

Kontaktirajte nas

  • Medveščak 5,
    10000 Zagreb, Hrvatska
  • +385 (0)1 4580 700+385 (0)1 4580 701
  • info@ecol.hr

Salamander bluEvolution prozori

Optimizirana 6-komorna konstrukcija s dubinom ugradnje od 92 mm pruža izvrsnu toplinsku zaštitu i energetsku učinkovitost. bluEvolution ujedinjuje vrhunsku tehnologiju s modernim, funkcionalnim dizajnom u novoj generaciji prvoklasnih prozora.

bluEvolution je prozorski sustav budućnosti - visina profila od samo 118 mm daje prozoru više svjetla, dok PVC materijal omogućuje ekološku održivost uz mogućnost 100% recikliranja PVC-a.

Prozori proizvedeni od Salamander profila su trajni, jednostavni za održavanje i otporni na različite vremenske uvjete. Nije im potrebna naknadna obrada.

Prozori od plastičnih materijala su već u samom procesu proizvodnje višestruko isplativi, jer izvanredne osobine modernih višekomornih Salamander profila štede toplinsku energiju, a glatka površina Salamander profila olakšava održavanje.

Naši prozori pružaju preventivnu protupožarnu zaštitu, jer materijal djeluje tako da u prvoj fazi izbijanja požara sprečava njegovo daljnje širenje.

Prozori su ojačani čeličnim elementima, imaju ugrađene posebno razvijene sigurnosne okove i na taj način sigurni su od provale.

Moguća je ugradnja svih vrsta stakala za toplinsku i zvučnu izolaciju koju nudi staklarska industrija.

Izolacijsko staklo sastavljeno je od dvije ili više staklenih ploča koje su na rubu međusobno povezane (razmak 6, 9, 12 i 16 mm). Veza omogućava besprijekorno i dugotrajno brtvljenje, a međuprostor je ispunjen suhim zrakom ili plinom.

Razmak između staklenih ploča osiguran je aluminijskim držačima koji su ispunjeni sredstvima za sušenje. Izolacijsko staklo se može proizvoditi u kombinaciji sa kaljenim ili slojevitim staklom. Kad se u međuprostor postave ukrasni profili dobiva se dekorativno izolacijsko staklo.

Ukoliko se traži bolja zaštita od sunca istovremeno sa zaštitom od hladnoće i topline, onda se upotrebljava staklo sa posebnim premazom. Od vrste zaštite koja se zahtjeva i estetskog izgleda koji se želi, zavisi koje će se vrste stakla upotrijebiti.

Pored toplinske izolacije izolacijsko staklo pruža i bolju zaštitu od buke, ukoliko se koriste različite vrste i debljine stakla.

Standardna debljina stakla koja se koristi iznosi 4, 6 i 8 mm. Može se proizvoditi i troslojno izolacijsko staklo sa ukupnom debljinom od 40 mm. Od opterećenja vjetrom i površine stakla zavisi koja će se debljina stakla upotrijebiti.

Osobine izolacijskog stakla:

• smanjuje toplinsku razmjenu između dva prostora

• smanjuju se troškovi ugradnje uređaja za klimatizaciju i grijanje

• manji je utrošak energije

• nema propuha i pojave kondenzata pa se mogu koristiti staklene površine za zadanu sobnu temperaturu bez povećanja troškova energije

Ornament stakla

Ornament stakla su dekorativna stakla koja se dobijaju tako što se tijekom proizvodnje prozirnog "float" stakla mustra uzorka utiskuje na jednu ili obje strane. Postoji mnogo vrsta ornament stakala, uglavnom u debljini od 4 mm.

Prozirnost stakla ovisi od gustoće i strukture ornamenta.

Ornament stakla se najčešće primjenjuju na mjestima gdje je poželjno neprozirno staklo koje ipak propušta dovoljno svjetlosti. Većinom se koriste za zastakljivanje ulaznih vrata, pregradnih sobnih vrata, vrata kuhinjskih elemenata, radionica, garaža, kupaonskih prozora.

Arena bijela
Arena smeđa
Činčila bijela
Činčila smeđa
Delta mat
Katedral bijeli
Master Carre
Master Line
Satinato
Silvit bijeli
Silvit smeđi